Inspirace pro jarní rozkvetlou svatbu

Jaro, období probouzející se krásy a nového života, je ideálním časem pro romantickou a svěží svatbu. Pokud máte svatební plány na tuto krásnou roční dobu, nemohou chybět jarní květinová aranžmá, která dodají vašemu velkému dni jedinečný a kouzelný dotek. Přinášíme proto několik inspirujících tipů, jak vytvořit krásnou jarní svatební květinovou výzdobu.

1. Zvolte jarní barvy

Jaro je spojeno s pastelovými odstíny a svěžími barvami. Vyberte si květiny v jarních tónech jako jsou růžová, broskvová, levandulová, světle modrá, žlutá a světle zelená. Tato barevná paleta přinese do vašich aranžmá atmosféru nového začátku.

2. Kombinujte různé druhy květin

Bohatství a kontrasty v aranžmá vnikají kombinováním různých druhů květin. Symbolické pro jaro jsou kombinace tulipánů, narcisů, frézií a pryskyřníků vytváří působivý efekt.

3. Přidání zelené

Nezapomeňte na zelené prvky, které dodají svěžest a životnost aranžmá. Využít se dají větvičky a traviny které příroda na jaře hojně nabízí .

4. Pracujte s texturami

Přidávejte do aranžmá různé textury. Kombinace jemných květin s hrubšími a plnějšími vytváří zajímavý vizuální dojem. Například kontrast mezi jemným hrachorem a plnými květy pryskyřníků.

5. Inspirujte se přírodou

Jaro nabízí bohatý zdroj inspirace ve volné přírodě. Použijte inspiraci ze zahrad, lesů a luk, a přeneste ji do svých svatebních květinových aranžmá.

6. Důraz na sezónní květiny

Volte květiny, které jsou typické pro jarní období. Šeřík, větvičky ovocných stromů a keřů, nebo fialy a clematis jsou výbornou volbou.

7. Pracujte se světlem

Jarní svatební aranžmá mohou vyniknout také díky využití světla. Provést aranžmá svěžím a přírodním světlem, nebo použít svíčky a jemné osvětlení pro romantický nádech.

S jarními květinovými aranžemi máte možnost vytvořit prostředí plné svěžesti, lásky a nových začátků.  Abyste si ale vaši svatbu snů opravdu užili, přenechte starost o květinovou výzdobu nám. Vaši jarní svatbu uděláme nezapomenutelnou, ale také plnou květinového kouzla. Nechte se inspirovat krásou jara i na našem instagramu, kde přinášíme další tipy jak obohatit vaši jarní svatbu.